Lili’s Reflection – Romanian

Experimentarea primului proiect Erasmus+ este pentru mine o noua etapa in dezvoltarea carierei personale, dar si o lectie de viata pe care cred ca toti beneficiarii proiectului au resimtit-o intr-un mod pozitiv.
Pe tot parcursul derularii proiectului, atat in Romania, cat si in Irlanda, cred ca principalul scop a fost constientizarea importantei voluntariatului de catre tinerii adolescenti , in toate formele acestuia.
Implicarea tinerilor in acest proiect, modul extraordinar in care au relationat pentru un scop comun, mai presus de prejudecati, pentru a schimba atitudini si idei preconcepute, a fost cel mai mare castig al proiectului.
Vizitele efectuate la centrele destinate persoanelor cu dizabilitati de catre tinerii adolescenti au adus reactii in cascada din partea acestora. A fost emotie, a fost bucurie, au fost lacrimi, a fost zambet, a fost schimbare, a fost constientizare . Pentru fiecare dintre noi. Atat liderii de grup, cat si elevii am avut cate ceva de invatat din aceasta experienta.
Cred ca cea mai importanta lectie pentru noi toti a fost faptul ca impreuna putem face atat de multe lucruri frumoase si benefice, daca avem atitudinea potrivita. Voluntariatul in acest sector destinat persoanelor cu dizabilitati este inca la inceput in Romania, dar are ecouri positive.
Coordonarea proiectului cu mare profesionalism si raspundere de catre Niall, dar si modul in care au comunicat toti cei implicati in proiect, depasirea barierelor personale, iesirea din zona de confort a fiecaruia, diseminarea informatiei, a dus la desfasurarea cu succes a acestuia.

Acum , la final de proiect, imi doresc ca tot ce am invatat impreuna, sa fie un exemplu de bune practici pentru activitatea noastra viitoare si sa reusim sa transmitem mesajul nostru mai departe.
Changing minds…..chiar a reusit sa schimbe oameni…atitudini…idei…
Si am facut asta…impreuna!